nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Chirac adverteix que votar «no» a la constitució és interrompre 50 anys de construcció europea

França i Alemanya celebren a París el V consell de ministres conjunt, centrat en la Carta Magna

El president francès, Jacques Chirac, advertí ahir els seus conciutadans que si voten «no» el pròxim 29 de maig a la constitució europea corren el risc d'«interrompre 50 anys de construcció europea».

«Si es vota no s'assumeix la responsabilitat d'interrompre 50 anys de construcció europea, 50 anys de recorregut cap a la pau i la democràcia» i «ens quedarem en la situació actual, que tots coincideixen que no és satisfactòria», subratllà Chirac en una roda de premsa amb el canceller alemany, Gerhard Schroeder.

Rebutjar el tractat constitucional és «deixar el camp lliure als partidaris d'una evolució ultraliberal d'Europa» i optar per «debilitar França», afegí Chirac, en acabar el V consell de ministres francoalemany, que es féu ahir a l'Elisi.

Si el procés actual no conclogués, «debilitaria Europa, els països membres (...) i faria que Europa perdés força en el pla econòmic i social (...). La veu d'Europa es debilitaria», afirmà Schroeder, després de recordar que el seu país ha optat per la via parlamentària per a la ratificació de la constitució. Votar sí, per contra, «permetrà a França ser més forta a Europa, i a Europa, més forta al món», postil·là.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris