muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El papa afirma que durant el conclave resà perquè n'elegissin un altre més fort

Davant de 5.000 alemanys, diu que «mai no vaig pensar ser triat ni vaig fer res perquè així fos»

88946

El papa es reuní ahir amb 5.000 fidels alemanys.

Benet XVI digué ahir que durant el conclave del qual va sortir papa resà perquè els cardenals n'elegissin un altre de més fort que ell, però que després de ser escollit ho acceptà amb un «sí» inevitable.

«Vaig resar al Senyor perquè elegís algú més fort que jo, però en aquesta oració evidentment Ell no em va escoltar», digué el pontífex durant una trobada a l'Aula Pau VI del Vaticà amb uns 5.000 alemanys arribats a Roma per acompanyar-lo en l'inici del seu pontificat.

«Vull dir-vos -afirmà- una cosa del conclave sense violar el secret: mai no vaig pensar ser elegit ni vaig fer res perquè així fos, però quan lentament el desenvolupament de les votacions feia entendre que la 'guillotina' s'apropava i em mirava a mi, vaig demanar a Déu que m'evitàs aquest destí».

Després revelà que es recordà d'una carta que portava amb si d'un sacerdot alemany, que li recordava allò que digué en la missa del funeral de Joan Pau II, esmentant les paraules de Jesús a Pere, i li demanava que «si el Senyor em dirigís a mi aquell 'segueix-me', no podria negar-me a la crida».

«Els camins del Senyor no són còmodes, però no estam fets per a la comoditat, i per tant només vaig poder dir sí a l'elecció», afirmà en la seva intervenció improvisada en alemany davant dels seus compatriotes.

«Pensava -afegí- que els meus treballs en aquesta vida havien finalitzat i que m'esperarien anys de més tranquil·litat».

Abans de fer aquestes revelacions, el papa Benet XVI s'havia concedit un bany de multituds en la que de fet era la seva primera audiència pública.

Unes cinc mil persones, amb banderes alemanyes i de la seva Baviera natal, l'aclamaren i aplaudiren durant els quatre minuts en els quals va estrènyer una infinitat de mans en recórrer tota l'Aula Pau VI, abans d'arribar a l'estrada.

Els «visquis» i els crits de «Benet, Benet», primer en llengua italiana i després en alemany, se succeïren durant el lent passeig del papa entre els seus compatriotes, que poc abans ovacionaren també el seu germà, el sacerdot Georg Ratzinger.

«Fa vint-i-tres anys que som a Roma, però som de Baviera», digué el nou pontífex en llengua alemanya als congregats, abans de disculpar-se amb humor per haver arribat amb retard amb la frase «ja sé que els alemanys estan acostumats a ser molt puntuals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris