algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els líders iraquians volen avançar en el procés de formació del nou govern

Polítics iraquians intentaren ahir novament posar fi a l'estancament del procés de formació del nou govern de transició del país. El president iraquià, Jalal Talabani, va assegurar que la comunitat kurda no acceptarà un estat islàmic a Iraq. D'altra banda, les accions violentes continuen produint-se per tot el país.

Diumenge, legisladors lleials al primer ministre designat, Ibrahim al Jafari, informaren que estaven disposats a anunciar un gabinet que exclourà el seu predecessor, Iyad Alaui. Al Jafari decidí no incloure membres del partit encapçalat per Alaui, la Llista Iraquiana, digueren els allegats al nou primer ministre.

Molts xiïtes acusaren Alaui, també xiïta, però no religiós, d'haver inclòs en el seu govern membres del partit Baas de Saddam Hussein. Durant el règim del sunnita Hussein, la majoria xiïta i la minoria kurda foren brutalment reprimits.

Membres de l'Aliança Unida Iraquiana, el partit d'Al-Jafri, i el major bloc en el parlament, sortiren ahir horabaixa d'una reunió indicant que havia sorgit un nou obstacle durant les converses per formar gabinet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris