algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Bulgària i Romania firmen la seva adhesió a la EU

Ambdós països ingressaran en la UE l'1 de gener de l'any que ve

Bulgària i Romania firmaren ahir a Luxemburg la seva adhesió a la UE, 16 anys després de posar fi a règims comunistes prosoviètics, en el que fou qualificat com un «reencontre entre la història i la geografia europees».

Ambdós països ingressaran en la UE l'1 de gener de 2007 si mantenen el curs de les reformes econòmiques, polítiques i judicials exigides.

Els tractats d'adhesió foren firmats en una solemne cerimònia a l'abadia luxemburguesa de Neumunster pels presidents i primers ministres d'ambdós països, i per representants plenipotenciaris dels 25 estats membres de la Unió.

«Avui posam fi a aquell funest decret de la postguerra que dividí Europa en dos. Avui hem celebrat el reencontre entre la història i la geografia europees», digué en un discurs abans de la firma el primer ministre de Luxemburg, Jean Claude Juncker, que presideix aquest semestre la UE.

Amb l'adhesió dels dos països, que seran els més pobres, la UE completa la seva cinquena ampliació, iniciada en maig passat amb l'ingrés de deu nous membres vuit d'ells antics satèl·lits de l'extint bloc comunista de l'Est, a més de Malta i Xipre.

Bulgària i Romania perderen el tren de l'ampliació a l'Est per no haver dut a terme les reformes exigides per la UE. «Aquesta ampliació és la que es registrarà en la història com la de la reunificació d'Europa», assenyalà el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris