nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

L'expresident d'Equador Lucio Gutiérrez rep asil polític a Brasil

Molts equatorians esperaven veure l'exmandatari a la presó

El deposat president d'Equador, Lucio Gutiérrez, viatjà air en un vol militar a Brasil, país que li atorgà asil després de ser enderrocat dimecres passat pel Parlament, fet que causà còlera i frustració entre nombrosos equatorians que esperaven veure'l a la presó.

La partida de Gutiérrez fou confirmada pel ministre equatorià de Govern, Mauricio Gándara.

Després de la seva derrota, Gutiérrez es refugià a la residència de l'ambaixador de Brasil, Sergio Florencio, i abandonà el país des de l'aeroport militar de Latacunga, en un avió de la Força Aèria Brasilera (FAB).

L'exmandatari arribà a Brasil acompanyat de la seva dona, Ximena Bohóquez, i la filla menor del matrimoni, Viviana Estafanía. Just en aterrar, Gutiérrez no féu cap tipus de declaració a la premsa.

Extradició
D'altra banda, el canceller Antonio Parra Gil afirmà ahir que «ens reservam el dret de demanar l'extradició del senyor Gutiérrez» i afegí que «òbviament això implica que s'iniciïn els processos penals contra ell pels delictes comesos», sense precisar quins són.

Dimecres passat, la fiscal general Cecilia Armas demanà a la Policia l'arrest de Gutiérrez per incórrer en el «delicte flagrant» d'ordenar la repressió contra protestes populars que reclamaven la seva renúncia, les quals deixaren dues persones mortes (inclòs un fotògraf xilè), uns 54 contusos i 143 asfixiats a causa de les bombes de gas lacrimogen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris