nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El camarlenc diu als reis i als ministres espanyols que el matrimoni gai no és moral

Bono fou l'únic membre del Govern que aplaudí la seva intervenció, en un sopar oferit a l'ambaixada vaticana

El cardenal de la Rioja i actual camarlenc, Eduardo Martínez Somalo, criticà la nit de dissabte el matrimoni entre homosexuals en la seva intervenció durant el sopar oficial que va oferir l'ambaixada espanyola, en el qual, a més dels reis i altres autoritats, es trobaven tres ministres del Govern socialista: el de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, el d'Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, i el de Defensa, José Bono. Aquest darrer va ser l'únic membre de l'Executiu espanyol que hi eren presents que va ovacionar Somalo després del seu discurs, en el qual afirmà que «no es pot anar contra el dret natural i la moral de la persona».

Martínez Somalo, de 68 anys, va ser designat l'abril de 1993 per Joan Pau II camarlenc de l'Església catòlica, i és qui, després de la mort d'un pontífex, s'encarrega de l'administració dels béns i dels drets temporals de la Santa Seu amb l'ajuda d'altres cardenals assistents. És el segon càrrec vaticà que es pronuncia obertament contra els matrimonis homosexuals, pocs dies després de la votació a la Cambra Baixa espanyola dijous passat.

Divendres, Il Corriere della Sera va publicar unes declaracions del cardenal colombià Alfonso López Trujillo, president del Consell Pontifici per a la Família, en les quals aquest assegurava «que el que s'està fent a Espanya, a més amb una majoria restringida, és la destrucció de la família, maó rere maó».

Al sopar oficial, en el qual exercí com a amfitrió l'ambaixador espanyol davant de la Santa Seu, Jorge Dezcallar, a més dels reis i els tres ministres, també hi va acudir una delegació amb els màxims dirigents del PP. En concret, el primer partit de l'oposició estava representat pel seu president, Mariano Rajoy; el secretari general, Àngel Acebes, i el portaveu al Congrés, Eduardo Zaplana.

Converses
Després del sopar, alguns cardenals van tenir l'oportunitat de xerrar amb els membres del Govern i, segons les esmentades fonts, no van deixar passar l'ocasió per tornar a retreure's la recent aprovació al Congrés dels Diputats de la llei per la qual s'aprova el matrimoni entre persones del mateix sexe.

D'altre costat, Bono afirmà ahir que les «diferències de criteri» entre el Govern espanyol i l'Església han de ser considerades «anècdotes» dins un «enorme cabal d'entesa» existent entre ambdues institucions. Reconegué que és un fervent cristià, però que això no suposa que només hagi de governar per als que tenen la seva mateixa fe, ja que «una cosa és allò que l'Església pensa i diu, i una altra cosa diferent és el que pensa la sobirania nacional, que és a allò que hem d'atendre'ns en el Govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris