algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El papa utilitzarà els mitjans de comunicació per difondre la fe

Davant de 2.000 periodistes afirmà que vol mantenir el diàleg

El papa Benet XVI, en una trobada feta ahir amb els periodistes, mostrà el seu desig d'utilitzar els mitjans de comunicació per difondre la fe, igual com féu el seu predecessor, Joan Pau II, i agraí als periodistes el «servei» prestat durant la mort de Carol Wojtyla, l'interregne i l'elecció del nou pontífex. «És un plaer aquesta trobada i us saludo cordialment», digué el papa als periodistes. «Gràcies per la vostra visita i particularment pel servei que heu prestat aquests dies a la Santa Seu i a l'Església catòlica», va afegir Joseph Ratzinger, durant l'audiència realitzada a la sala Pau VI del Vaticà.

El papa destacà, davant dels prop de dos mil periodistes, les possibilitats «autènticament extraordinàries» que ofereixen actualment «las modernes comunicacions socials». Durant l'audiència, que durà uns vint minuts, Benet XVI pronuncià el seu discurs en italià, anglès, francès i alemany, i quan acabà els periodistes presents l'obsequiaren amb aplaudiments.

El missatge de Benet XVI als mitjans de comunicació fou cortès però clar. Accentuà la «responsabilitat ètica d'aquells que treballen en els mitjans de comunicació, especialment aquells relacionats amb la recerca sincera de la veritat i la defensa de la centralitat i la dignitat de les persones».

El papa mostrà el seu desig de continuar amb l'obertura als mitjans de comunicació empresa pel seu predecessor i agraí als periodistes la manera com havien tractat els esdeveniments d'«importància històrica» dels últims dies. «Esper continuar amb aquest diàleg amb vosaltres i compartir, com va fer el papa Joan Pau II, el desenvolupament de les comunicacions socials», va assenyalar.

El pontífex va concloure el seu missatge recordant que la comunicació ha de tenir present el respecte a la persona humana: «Només amb aquesta condició els mitjans de comunicació poden respondre al disseny de Déu», indicà.

Aquesta audiència té especial transcendència, ja que és la primera oferta a la sala Pau VI, on es realitzen aquestes trobades setmanals. «Gràcies al vostre treball», digué Ratzinger, «durant diverses setmanes l'atenció de tothom estava posada en Sant Pere, la seva plaça i el palau apostòlic, en el qual el meu predecessor Joan Pau II va finalitzar de forma serena la seva existència i on després, a la capella Sixtina, vaig ser elegit papa». Després de la missa d'avui, Benet XVI té pensat donar una volta en el papamòbil per la plaça de Sant Pere per saludar els fidels.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris