algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Berlusconi espera que el jurament del seu nou Govern italià sigui avui mateix

Els nous ministres juraran el càrrec i el vot de confiança es farà a inicis de setmana

65714

«Il Cavaliere» Berlusconi oferia ahir el millor dels seus somriures: els mals moments havien passat... de moment.

El president de la República italiana, Carlo Azeglio Ciampi, després de les dimissions del Govern dimecres passat i les consultes d'aquests dos últims dies, encarregà a Silvio Berlusconi formar un nou Executiu, que espera que ja avui pugui jurar el seu càrrec, després de la reunió de la coalició de majoria.

Berlusconi afirmà que avui els nous ministres del Govern podran jurar els seus càrrecs i que el vot de confiança arribarà a començaments de setmana. Però no volgué revelar si ahir es comunicaria la llista dels ministeris, encara que es sospesaven algunes hipòtesis, com el nomenament de Giulio Tremonti com a vicepresident del Govern i la substitució del ministre de Salut, Girolamo Sirchia, per l'expresident de Lazio, Francesco Storace.

Per a Berlusconi, el nou Executiu aviat serà a treballar per «completar de manera renovada el programa de la legislatura». El cap de Govern afegí, després de la reunió amb Ciampi, que s'està creant «un nou programa en el qual hi ha els nous objectius pretesos per la majoria: la reactivació de les empreses, la defensa del poder d'adquisició de la família i un pla d'iniciatives concretes per al sud del país, com ara la creació de nous llocs de treball».

El nou 'Berlusconi bis', com es coneix a Itàlia el nou Executiu, «està ja reorganitzat», segons el mateix president del Govern i afegí que avui es realitzarà una reunió de la coalició de majoria, en la qual es presentarà la llista i després de la qual es podrien presentar els ministres a la presidència de la República.

Després del jurament dels ministres, dilluns es presentarà el nou Executiu i dimarts el Govern es podria ja sotmetre al vot de confiança. La crisi de Govern començà després de l'àmplia derrota electoral de la coalició de centredreta a les eleccions regionals. Els aliats de Berlusconi, Alianza Nacional i UDC, havien demanat canvis radicals al Govern, que incloïen el disseny d'un nou document programàtic centrat en les exigències del sud del país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris