muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El president d'Equador relleva la cúpula de l'Exèrcit i el comandant en cap de la Policia

La fiscal cità els actuals i els anteriors caps perquè expliquin l'actuació de les forces armades

El president d'Equador, Alfredo Palacio, rellevà ahir la cúpula militar i el comandant en cap de la Policia, un dia després d'assumir el cap de l'Estat. El president retirà dels seus càrrecs els integrants del Comando Conjunt de les Forces Armades, que tingueren una actitud canviant durant les protestes que precediren la destitució pel Parlament del president Lucio Gutiérrez i la seva substitució per Palacio, que era el vicepresident.

El Ministeri de Defensa informà que el nou cap del Comandament Conjunt de les Forces Armades és el vicealmirall Manuel Zapater Ramos, en substitució de Víctor Hugo Rosero, que dimarts ratificà la confiança a Gutiérrez i un dia després la hi va retirar, fet que precipità la caiguda de l'anterior president equatorià.

El nou comandant general d'Exèrcit és el general César Ubillús, sobre qui s'abocaren diverses denúncies anònimes de ser el responsable d'haver tret militars als carrers per controlar les manifestacions, una tasca que competeix a la Policia. El president Palacio també va designar el brigadier general Edmundo Baquero nou comandant de la Força Aèria Equatoriana i el contraalmirall Héctor Holguín Darque, titular de l'Armada.

El cap de l'Estat encarregà la Comandància general de la Policia al general José Antonio Vinueza, en substitució de Marco Cubero, que va durar al càrrec menys de dos dies i passarà al retir.

Per la seva part, la fiscal general en funcions, Cecilia Armas, cità els actuals i els anteriors caps militars i policíacs al Ministeri Públic perquè expliquin l'actuació de les seves forces durant les protestes, en les quals moriren el fotògraf de premsa xilè Julio Augusto García i altres dues persones més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris