algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Alfredo Palacio assumeix la presidència de l'Equador al palau de Carondelet

Gutiérrez aconseguí asil polític de Brasil, després de refugiar-se a la seva ambaixada

93298

El nou president Palacio (centre), amb els ministres Mauricio Gándara (esq) i Antonio Parra.

El nou president d'Equador, Alfredo Palacio, assumí ahir el càrrec de cap d'Estat al saló groc del palau nacional de Carondelet a les 12.35, hora local.

Palacio, que fins dimecres era vicepresident, jurà el càrrec de president als locals en els quals es reuní el Parlament per destituir l'anterior governant, Lucio Gutiérrez, i inicià l'acte amb la firma dels decrets de nomenament dels ministres del seu gabinet.

Després de la firma, els nous ministres, que segons anuncià el propi president no són polítics, sinó tècnics i funcionaris, juraren els seus càrrecs davant del governant, en un acte al qual assistiren 150 convidats, entre ells els membres de l'alt comandament de les Forces Armades. Els militars equatorians facilitaren dimecres la destitució de Gutiérrez ja que li retiraren la confiança, després d'una setmana de protestes a Quito contra el governant.

La decisió dels comandaments militars es va produir després que almenys tres persones morissin a Quito. El Parlament, reunit en un local altern, decidí aleshores, per 60 vots dels 62 diputats presents, d'un total de 100 que componen la Cambra, destituir Gutiérrez per «abandonament del càrrec» i designar successor el fins aleshores vicepresident Palacio.

Lucio Gutiérrez va intentar sortir del país, però no va poder fer-ho perquè desenes de manifestants varen ocupar totalment les pistes de l'aeroport «Mariscal Sucre» de Quito. El deposat president es va refugiar llavors a l'ambaixada de Brasil a Quito, on estarà fins que el puguin traslladar a Brasil, on se li ha concedit asil polític.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris