algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'oposició demana comicis i Berlusconi avança en la formació del Govern italià

L'oposició italiana de centreesquerra reclamà ahir al president de la República la celebració d'eleccions anticipades, mentre el primer ministre en funcions, el dimissionari Silvio Berlusconi, treballava ja en la formació del pròxim Gabinet, convençut que serà acceptat.

El cap d'Estat, Carlo Azeglio Ciampi, començà ahir la ronda de consultes amb els dirigents polítics per trobar el candidat amb més suport i encarregar-li la formació del Govern, després que els aliats de Berlusconi l'obligassin dimecres a presentar la seva renúncia. El gest és una operació de neteja d'imatge, ja que tots els socis del bloc de centredreta estan d'acord en mantenir-se al Govern, amb algun canvi «cosmètic» pel que fa a noms que contribueixin a millorar la imatge de tots.

El desig de mantenir-se en el poder es veu alimentat pel fet que un avançament electoral només beneficiaria ara els progressistes de l'oposició. La prova clara la donaren les eleccions regionals del 3 i 4 d'abril, guanyades clarament per «L'unione» de centreesquerra i que van ser el detonador per a la crisi de la coalició conservadora.

Pel despatx de Ciampi passaren nombrosos representants de centredreta, que van coincidir en el fet que cal formar un Govern estable i amb un programa definit per als tretze mesos que queden de legislatura.

A la tarda hi acudí l'oposició, dividida en diversos portaveus, perquè Romà Prodi no pogué imposar la seva tesi d'anar en solitari i assumir el protagonisme que ja té com a cap de cartell del grup en les pròximes eleccions. Per això desfilaren els dos partits comunistes, l'ecologista i la democristiana Udeur, abans que Prodi pogués lliurar a Ciampi el document consensuat per tots els seus aliats i que uneix totes les posicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris