algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Benet XVI confirma els membres de la Cúria i torna a nomenar Sodano

El nou pontífex continua vivint a la seva residència de Santa Marta

Benet XVI confirmà ahir tots els membres de la Cúria designats pel seu antecessor, Joan Pau II, complint així amb un ritus que solen fer tots els papes. Tanmateix, en el cas del secretari d'Estat del Vaticà, va rebatejar al cardenal Angelo Sodano, simbolitzant d'aquesta manera una major confiança en el porprat.

L'equip del qual s'envoltarà Benet XVI és una altra de les claus que revelarà el tarannà del nou papa, tan analitzat i posat en qüestió aquests dies. De moment, el gest no fa més que confirmar la continuïtat no només amb el seu antecessor, sinó també amb tots els anteriors, ja que és tradició mantenir als càrrecs les mateixes persones i no emprendre canvis fins passats uns mesos.

De manera que la renovació de la Cúria no diu gran cosa, llevat el detall de 'rebatejar' -i no renovar- Angelo Sodano com a secretari d'Estat. Aquest gest és especialment simbòlic ja que el cardenal ha complert ja els 75 anys, que és l'edat de jubilació a l'Església.

Sodano era un dels 'rivals' de Ratzinger en el conclave en ser, des de l'any 1991, l'home més important de la Cúria al costat del propi Ratzinger. El seu càrrec implica el lideratge de la política i la diplomàcia de la Santa Seu. Se li atribueixen excel·lents relacions amb les Conferències Episcopals d'Amèrica Llatina. Malgrat que manté una bona sintonia amb l'Opus Dei, de cara al conclave se'l situava en posicions més centristes.

D'altra banda, ahir es tornà a seguir detingudament l'agenda de Benet XVI. Per segona vegada des que fou elegit papa dimarts passat, anà a la seva anterior casa en la qual residia fins a l'inici del Conclave. Igual com ahir, el nou pontífex sortí amb cotxe per la porta de Santa Anna del Vaticà per apropar-se a la seva antiga residència. Moltes persones s'acostaren pel breu recorregut que el papa havia de fer i Benet XVI, somrient i relaxat, va saludar amb la mà.

De moment, el papa dorm a la Casa de Santa Marta mentre es fan obres als apartaments papals. Dimecres mateix Benet XVI anà a treure els segells que lacraven l'entrada d'aquestes dependències. L'horabaixa, igual que ahir, el papa anà a la seva antiga casa, a prop del Vaticà, a recollir objectes personals, fonamentalment llibres. Es preveu que en concloure els canvis a l'apartament papal, Benet XVI es traslladi allà amb el seu secretari personal, Gaenseweine, i les monges que s'ocupaven de la seva intendència a l'anterior residència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris