nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Benet XVI treballarà per la reconciliació de tots els cristians

Benet XVI promet continuar la senda traçada per Joan Pau II, la mà del qual l'ajuda

85016

Hores després de la missa, que se celebrà al matí, el papa visità la seva antiga casa a Roma, en la primera sortida del Vaticà

El nou papa Benet XVI a la seva primera homilia com a pontífex a la capella Sixtina afirmà que se sent «inadequat» per al càrrec i que sent també el pes de la responsabilitat però que la mà de Joan Pau II estreny la seva i li diu que no tingui por. Així mateix, es comprometé a continuar amb les reformes adoptades al Concili Vaticà II i amb la tasca del seu predecessor i a treballar per unificar l'Església catòlica i fomentar el diàleg interreligiós.

En un llarg discurs, completament en llatí, el que fins dimarts era el cardenal alemany Joseph Ratiznger, i ara el papa Benet XVI, explicà a la resta de porprats i personal del Vaticà que pogueren assistir a la missa que sent «un sentiment d'ésser inadequat i d'humana torbació per la responsabilitat que se m'ha donat com a successor de l'apòstol Pere».

Benet XVI afegí que d'altra banda sent una «profunda gratitud a Déu que no abandona el seu ramat i el condueix a través dels temps sota la guia dels que ell mateix ha elegit vicaris del seu fill i els ha convertit en pastors».

El nou papa volgué recordar en la seva homilia qui fou el seu gran amic, Joan Pau II, i el seu «llarg i fecund pontificat». «Em sembla que sent la seva mà forta que estreny la meva, els seus ulls somrients, que escolt les seves paraules: No tingueu por però aquesta vegada dirigides a mi», afegí. El papa volgué també recordar els funerals de Joan Pau II com «una experiència extraordinària».

El nou pontífex demanà als cardenals que li donin «suport amb l'oració i amb la col·laboració» i tocà un dels punts importants de l'Església parlant de la importància de la «col·legialitat de l'Església», és a dir la necessitat d'unitat a l'interior de la comunitat eclesiàstica «de la qual depèn en notable mesura l'eficàcia de l'acció evangelitzadora del món contemporani».

El papa assegurà que seguirà les pautes del Concili Vaticà II i de l'herència deixada per Joan Pau II «una església més lliure, més valenta i jove». «Amb el pas dels anys -digué- els documents conciliars no han perdut actualitat, els seus ensenyaments es revelen de fet especialment pertinents en relació amb les noves instàncies de l'Església i de l'actual societat globalitzada».

En la segona part de la seva homilia, el sant pare explicà quina serà la seva missió en aquest pontificat. En primer lloc, s'ha dirigit als joves a qui trobarà l'agost a Colònia, ciutat del seu país natal Alemanya, amb motiu de les Jornades Mundials de la Joventut. «Amb vosaltres, volguts joves, futur i esperança de l'Església i de la humanitat, continuaré dialogant, escoltant les vostres esperances amb la intenció d'ajudar-vos a trobar sempre més en profunditat el Crist vivent, a l'eternament jove», digué.

Però també tingué paraules per apaivagar els que l'acusaven de no haver col·laborat en l'obertura del diàleg interreligiós de Joan Pau II, prometent «esforços i dedicació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris