algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Berlusconi presenta la dimissió per formar «en breu» un nou govern

El primer ministre italià diu que es faran pocs canvis de carteres

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, anuncià ahir al Senat la seva intenció de dimitir i de formar així un nou govern de coalició, en resposta als seus aliats que li demanaven un canvi després del cop sofert per la Casa de les Llibertats en les recents eleccions regionals.

«Pretenc acceptar aquest repte formant un nou govern que estigui en disposició de donar les respostes que el país espera en aquest moment», afirmà Berlusconi davant dels senadors, amb referència a la derrota soferta per la coalició de centre-dreta que dirigeix davant l'oposició de centre-esquerra en els comicis regionals.

Els aliats democristians de l'UDC retiraren la setmana passada els seus tres ministres de l'Executiu davant de la negativa de Berlusconi a presentar la dimissió del govern, encara que van assegurar que donarien suport a la majoria en un possible vot de confiança en Parlament. A la sortida del govern de l'UDC, s'uní dimarts la declaració del líder d'Aliança Nacional (AN), el vicepresident del Govern Gianfranco Fini, qui afirmà que esperava el discurs del primer ministre al Parlament per saber com es mouria el seu grup, però que a la mà tenia la carta de dimissió dels seus ministres.

En la seva intervenció al Senat, Berlusconi explicà que acceptava realitzar «aquest pas formal de les dimissions del Govern» perquè les lleis italianes així ho establien. Per això, no puc evitar «declarar la crisi formal», va agregar.

Parlant als senadors, el primer ministre admeté la derrota electoral en els comicis regionals i afegí que el Govern passa un «moment de dificultat». «El país ha enviat un senyal clar i jo he comprès aquest senyal i pretenc donar una resposta adequada».

Per aquesta raó, apuntà Berlusconi, s'ha decidit a crear un nou Executiu fundat per la mateixa majoria decidida pels electors el 2001. «Accept el desafiament de formar un nou Govern amb la coalició de la Casa de La Llibertat. Cap dels partits de la majoria ha demanat canviar-la i tots han sol·licitat que el nou Govern aquest format per la mateixa coalició», explicà.

Berlusconi volgué assegurar que amb aquest nou Govern s'arribarà al final de la legislatura i s'actuarà amb un nou programa, com han demanat els aliats, per «defensar el poder d'adquisició de les famílies, sostenir les empreses i el desenvolupament del sud», com també realitzar les reformes constitucionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris