algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els líders mundials desitgen èxit a Benet XVI en la seva difícil missió

Bush qualifica Ratzinger com 'un home de gran saviesa i coneixement'

L'elecció de Joseph Ratzinger com a papa va ser acollida arreu del món amb desitjos d'èxit per a la difícil missió que afronta Benet XVI, el nomenament del qual fou considerat pel Govern d'Alemanya com «un gran honor».

En nom de la Comissió Europea, el seu president, José Manuel Durao Barroso, va expressar el seu convenciment que Benet XVI «prosseguirà amb determinació i amb força l'obra del seu il·lustre predecessor, Joan Pau II, en favor de la comprensió entre els pobles i la pau en el món».

El president d'Estats Units, George W. Bush, felicità el nou papa, que va qualificar com «un home de gran saviesa i coneixement». Bush digué que Benet XVI «és un home que serveix el Senyor». D'igual manera s'expressà el secretari general de Nacions Unides, Kofi Annan, que va felicitar Benet XVI i va destacar la «cabdal d'experiència» que aportarà al papat.

El president francès, Jacques Chirac, afirmà que França continuarà el «diàleg confiat» amb la Santa Seu, en felicitar Joseph Ratzinger per la seva elecció com el nou papa. El canceller Gerhard Schroeder subratllà que l'elecció de l'alemany Joseph Ratzinger com a Benet XVI és un «gran honor per a Alemanya». Schroeder va felicitar el nou líder de l'Església catòlica de tot cor, en nom del Govern federal i de totes les ciutadanes i els ciutadans de la seva pàtria». «És un gran honor per a Alemanya. Crec que serà un respectable successor de Joan Pau II», afegí el canceller.

D'altra banda, el president de la República italiana, Carlo Azeglio Ciampi, i el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, felicitaren el nou papa i li desitjaren un pontificat fecund que contribueixi a la justícia i la pau.

La reina Isabel II d'Anglaterra (cap de l'Església anglicana) i el seu espòs, el duc d'Edimburg, enviaren ahir a la nit un telegrama de felicitació a l'alemany Joseph Ratzinger per la seva elecció. Un portaveu de Buckingham tan sols assenyalà que el missatge de la sobirana britànica és privat i que hi va transmetre els seus millors desigs per al nou pontífex.

Per la seva part, el primer ministre britànic, Tony Blair, transmeté les seves felicitacions a Benet XVI i va expressar el seu desig que continuï la cooperació del Regne Unit amb el Vaticà en qüestions com el desenvolupament i Àfrica.

El primer ministre portuguès, José Sócrates, mostrà ahir la seva satisfacció i la del seu govern per l'elecció de Benet XVI, a qui desitjà un «llarg pontificat» i «els majors èxits». Per la seva part, el president de la República, Jorge Sampaio, felicità l'Església i desitjà sort al summe pontífex.

El rei del Marroc, Mohamed VI, remeté al nou papa un missatge de felicitació en el qual expressà la seva convicció que el nou cap de l'Església catòlica expandirà el diàleg entre les religions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris