nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Zapatero trasllada «la més alta consideració i estima» al nou papa

Llamazares afirma que ara es demostra que «sempre es pot estar pitjor»

Les reaccions al nomenament de Joseph Ratzinger com a nou papa no es feren esperar des de la classe política. Pocs minuts després de conèixer-ne l'elecció, el president del Govern, José Luis Rodriguez Zapatero, envià un telegrama a la Santa Seu en el qual expressà «la voluntat del Govern d'Espanya de mantenir les relacions històriques entre Espanya i la Santa Seu i de cooperar amb el nou papa durant el seu mandat». A més, «en nom del Govern d'Espanya i del poble espanyol» manifestà al nou pontífex la «nostra més calorosa felicitació» per la seva elecció i els seus «millors desigs per al pontificat que avui inicia».

El president del PP, Mariano Rajoy, envià ahir diversos telegrames de felicitació al cardenal camarlenc, l'espanyol Eduardo Martínez Somalo; al nunci del Vaticà a Espanya, Manuel Monteiro de Castro; i al president de la Conferència Episcopal espanyola, monsenyor Ricardo Blázquez Pérez, després que es conegués el nom del nou papa. Així els demanà a tots que li transmetessin «la seva més sincera felicitació» i la del PP.

Molt menys contents es mostraren des d'IU. El seu coordinador general, Gaspar Llamazares, opinà que l'elecció de Joseph Ratzinger reflecteix la «involució» de l'Església catòlica perquè «al conservadorisme doctrinal de Joan Pau II s'hi afegeixen una fredor i una llunyania respecte de la societat». «S'ha vist que es pot ser més papista que el papa, i és que Joseph Ratzinger ha exercit de martell d'heretges. Podem recordar la dita segons la qual sempre es pot empitjorar encara més», sostingué.

Des de CiU, el secretari general i principal figura dels democristians d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, felicità Ratzinger per l'elecció i mostrà el desig que continuï amb la «doctrina social de l'Església» impulsada per Joan Pau II i que sigui una veu «a favor dels pobres i la pau i en contra de l'ultraliberalisme».

Per la seva banda, l'expresident José María Aznar es mostrà ahir «segur» que Benet XVI continuarà «el sender traçat» per Joan Pau II.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris