nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Ratzinger va atacar la «dictadura del relativisme» en la seva homilia d'ahir, a l'inici del conclave

Joseph Ratzinger, elegit avui Benet XVI, ha tingut, com a degà del Col·legi Cardenalici, una presència rellevant en els dies previs al conclave. Ahir mateix va ser el responsable d'oficiar la missa prèvia a l'inici del conclave, i va pronunciar-hi una homilia en què condemnava el «relativisme», un clar missatge de com serà el seu lideratge al capdavant de l'Església.

Durant la seva homilia en la missa 'pro eligendo Pontifex', ha condemnat la «dictadura del relativisme» que es viu en aquests temps, que «no reconeix res com a definitiu i que deixa només, com a última cosa, el propi jo amb els seus desitjos». En la missa, celebrada en llatí a la basílica de Sant Pere, l'oficiant va dirigir dures paraules al que va anomenar «dictadura del relativisme» i va criticar «tots els vents de doctrina que hem conegut en aquests últims decennis».

«Quants corrents ideològics, quantes maneres de pensaments. La petita barca del pensament de molts cristians ha estat agitada per aquestes onades, que van d'un extrem a un altre, des del marxisme, al liberalisme, passant pel llibertinatge, al col·lectivisme, a l'individualisme radical, des de l'ateisme a un vague misticisme religiós», ha dit. Va afegir que «cada dia neixen noves sectes i passa el que diu Sant Pau sobre l'engany dels homes, sobre l'astúcia per enganyar-los». «Tenir una fe clara, segons el credo de l'Església, a vegades és etiquetatge com a fonamentalisme. Mentre que el relativisme, és a dir, deixar-se portar d'una banda a una altra per qualsevol forma de doctrina, apareix l'única manera de comportar-se en l'actualitat», ha afegit.

El cardenal degà, de 78 anys, un dels dos únics purpurats que ja van participar en el conclave que va elegir Joan Pau II, va definir aquest moment «com l'hora de gran responsabilitat de l'Església catòlica» i va demanar «que després del gran do de Joan Pau II, se'ns doni un nou pastor que ens guiï al coneixement de Crist, al seu amor i a la verdadera alegria».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris