nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Una missa i una processó donaran el sus al conclave que elegirà el nou papa

Les primeres votacions es realitzaran a partir de les 16.30 hores d'avui horabaixa

90192

Els cardenals nord-americans descansaren ahir per preparar el conclave.

Els 115 cardenals procedents de 52 països dels cinc continents celebraran avui a les 10.00 hores la missa Pro eligendo papa i després es dirigiran en processó a la capella Sixtina, on a les 16.30 hores començarà el primer conclave del III Mil·lenni per elegir el 264è successor de sant Pere, és a dir, al 265è papa de la història de l'Església catòlica.

El Vaticà anuncià que per primera vegada la missa i la processó posterior seran obertes a tots els porprats, els bisbes, els sacerdots i els fidels que siguin a Roma i, a més, serà transmesa en directe pel centre televisiu vaticà. La missa l'oficiarà el diaca dels cardenals, l'alemany Joseph Ratzinger, i s'ha decidit que sigui pública per «manifestar la comunió i l'oració de tota l'Església en un moment tan important com aquest».

Es preveu que a les 16.30 hores s'iniciï la processó dels cardenals cap a la capella Sixtina, on començaran les votacions per designar els electors i aquells que seran admesos com a candidats a papa. Tots junts es traslladaran de l'aula de les Benediccions a la capella Sixtina, precedits d'una creu i dels evangelis, tot entonant el cant de les lletanies dels sants.

Mentre duri el conclave, els cardenals s'allotjaran per primera vegada a la residència Santa Marta, un nou edifici on es traslladaren ahir horabaixa i on soparen junts.

En entrar a la capella Sixtina, els porprats hauran de realitzar el jurament. El cardenal degà llegirà la fórmula de jurament i, a continuació, cada cardenal pronunciarà el seu nom i posant la mà sobre l'Evangeli, manifestarà: «Promet, m'oblic i jur». Així, hauran d'observar allò prescrit en la Constitució Apostòlica Universi Dominici Gregis. I també que «qui per disposició divina sigui elegit romà pontífex es comprometrà a exercir fidelment emunus Petrinum de pastor de l'Església universal».

Després del jurament, el mestre de les celebracions litúrgiques pontifícies pronunciarà l'extra omnes i qui no hagi de participar en el conclave abandonarà la capella. Només hi quedaran el mestre de les celebracions i el cardenal Tomas Spidlik, per a la meditació.

Respecte de la primera votació per elegir el nou papa, es decidirà després de l'entrada en el conclave si és convenient efectuar-la ja avui mateix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris