algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Japó estén la mà a Xina, que no demana perdó per les manifestacions

Tòquio estengué ahir una mà conciliadora a Pequín en la reunió dels cancellers d'ambdós països a la capital xinesa, i oferí la possibilitat de «revisar la història» que els enfronta, tot i la negativa de la Xina a disculpar-se per les protestes recents.

El ministre d'Afers Estrangers xinès, Li Zhaoxing, refusà durant la reunió amb el seu homòleg japonès, Nobutaka Machimura, oferir disculpes o indemnitzacions pels danys en consolats, restaurants i botigues del Japó a la Xina durant les darreres tres setmanes de protestes i boicots contra el Japó.

«El Govern xinès no ha fet mai res que l'obligui a cap classe de disculpes davant el poble japonès», afirmà Li durant la seva trobada amb Machimura al palau de Diaoyutai, una reunió que durà dues hores i busques.

El canceller Li assegurà que el Japó és responsable d'«un seguit de qüestions que han ferit els sentiments del poble xinès», com la seva actitud en relació amb Taiwan.

Tot i el to desafiador de Li, la part xinesa s'oferí en la reunió a perseguir i a castigar els responsables de les manifestacions recents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris