algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El president equatorià declara l'estat d'excepció i dissol la Cort Suprema

Desenes de milers de persones desafien l'ordre i surten al carrer a Quito a protestar

58080

Militars equatorians protegeixen el Palau governamental.

Els equatorians visqueren un dia d'expectació davant de la declaració de l'estat d'excepció a la ciutat de Quito, decretat la matinada d'ahir pel president del país, Lucio Gutiérrez, i l'anunci de noves protestes.

El president Gutiérrez declarà l'estat d'excepció a la zona del districte metropolità de Quito i dissolgué la Cort Suprema, una decisió que l'oposició va considerar desesperada i dictatorial. Devers el migdia d'ahir, centenars de persones s'havien concentrat al voltant de l'emissora Ràdio la Lluna, que ha estat el canal a través del qual els ciutadans han estat convocats a les protestes contra el Govern.

L'emissora continua emetent, malgrat la preocupació expressada pels seus responsables sobre l'eventual clausura d'aquest mitjà. En desenes de trucades a la emissora, ciutadans que s'identifiquen amb el seu nom i número d'identitat, convoquen concentracions en diferents punts de la capital, encara que es preveu que la manifestació principal es concentrarà a l'avinguda Shyris, al centre comercial de la capital.

La protesta d'ahir fou designada pels ciutadans com El rollazo, perquè es demanà que es desplegui tires de paper higiènic. Malgrat que l'estat d'excepció fou declarat la matinada d'ahir, a la capital no s'ha observat de moment la presència de policies i militars, encara que han augmentat els temors d'un eventual desplegament de militars.

Les conjectures són diverses i fins i tot es parla, en cercles polítics i de defensors dels drets humans, de la possibilitat que el president Gutiérrez dissolgui el Congrés, amb el que assumiria tots els poders de l'Estat. El coronel retirat Jorge Brito, afirmà que té informes que adverteixen sobre la dissolució del Parlament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris