algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Els cardenals decidiran demà si voten ja aquest dia el nou papa

Els porprats reten el darrer homenatge a Joan Pau II abans del conclave

Els 115 cardenals que participaran en el conclave decidiran demà 18 d'abril, una vegada començat el conclave, si voten ja el mateix dia l'elecció del futur papa, informà el portaveu vaticà, Joaquín Navarro Valls.

Navarro digué també que a partir d'aquell dia les votacions seran dues el matí i dues l'horabaixa i que les «fumates», és a dir, el fum que anunciarà al món que ja hi ha el nou Papa, es produirà, «de manera aproximada», a les 12 del matí i a les 19 hores.

El previst és esperar a la segona votació de cada tanda per cremar les paperetes. Si es dóna el cas que el papa és elegit a la primera votació, la «fumata blanca» es coneixeria immediatament, sense esperar aquells horaris aproximats, precisà Navarro.

Navarro també fou preguntat per les mesures de seguretat adoptades per garantir el secret de les votacions i digué que d'això s'ha encarregat «exclusivament» personal de la Gendarmeria Vaticana. La normativa vaticana prohibeix que els cardenals entrin amb telèfons mòbils o altres aparells d'enregistrament.

D'altre costat, els membres del Col·legi Cardenalici tributaren ahir el seu últim homenatge a Joan Pau II, amb l'última de les nou misses solemnes en sufragi per la seva ànima, abans de reunir-se en conclave.

La novena missa pel papa Wojtyla l'oficià a la basílica de Sant Pere del Vaticà el cardenal xilè Jorge Arturo Medina Estévez, que serà l'encarregat, com a Protodiaca de l'Església Catòlica, d'anunciar al món el nom del nou pontífex. Previ a aquest «Habemus Papam» que tancarà el procés de successió, després que s'anunciï l'elecció amb la tradicional fumata blanca i un nou repic de campanes, monsenyor Medina Estévez glossà ahir la figura de Joan Pau II, com han fet tots els que li han precedit en la celebració del novenari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris