algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
12°

MG Rover acomiada 5.000 treballadors, més del 80 per cent de la seva plantilla

La notícia va obligar Tony Blair a cancel·lar els seus compromisos electorals

70130

MG Rover ha estat una marca històrica al Regne Unit, que ha marcat fites amb models emblemàtics.

El grup automobilístic MG Rover, en fallida des de fa dies, va viure ahir un «divendres negre» en anunciar l'acomiadament de 5.000 empleats, més del 80 per cent de la seva plantilla, a la seva fàbrica de Longbridge (centre d'Anglaterra).

La notícia, que representa la fi d'una marca històrica, es va divulgar en plena campanya electoral i va obligar el primer ministre d'aquest país, Tony Blair, a cancel·lar els seus compromisos per viatjar a Longbridge i ocupar-se d'una crisi que pot costar-li molts vots. A la pròpia fàbrica, Blair va anunciar una ajuda de 218 milions d'euros per donar suport als obrers acomiadats per MG Rover i va afirmar el seu «vertader pesar» per la trista sort dels treballadors.

PricewaterhouseCoopers (PWC), l'empresa de comptabilitat que s'ha fet càrrec de l'administració extraordinària de la malparada empresa britànica, va manifestar que aquest cap de setmana s'enviaran les cartes d'acomiadament als 5.000 afectats.

Sobre els treballadors restants de la fàbrica, PWC va explicar que 600 empleats completaran uns mil cotxes que estan a mig construir, mentre que 400 es quedaran a la planta de motors de la companyia i uns 25 romandran a MG, el braç esportiu del grup.

MG Rover, el col·lapse del qual pot afectar unes 15.000 feines de subministradors del grup, registrava pèrdues de 37 milions d'euros mensuals i no aixecava cap des del 2000, quan el fabricant alemany BMW va vendre l'empresa al consorci anglès Phoenix.

El retall laboral massiu es va donar a conèixer després que la companyia xinesa estatal Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC) comunicàs al Govern britànic la seva negativa a comprar MG Rover. MG Rover, l'últim fabricant automobilístic de propietat britànica, passà la setmana passada a mans dels administradors després que fracassàs un acord per aconseguir una aliança amb SAIC que era crucial per a la seva supervivència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris