algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

La Comissió de Drets Humans aprova una moció contra Cuba

La Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides decidí ahir, a instàncies de Washington, mantenir la pressió sobre Cuba perquè permeti la visita d'un relator especial per suposades violacions als drets humans. La moció dels EUA, una de les més polititzades en la sessió anual fou aprovada amb 21 vots a favor, 17 en contra i 15 abstencions.

La Unió Europa, que ha tractat de millorar les relacions amb l'illa caribenya després de quasi dos anys de tensions per l'encarcerament de 75 dissidents el març del 2003, copatrocinà la resolució.

Cuba reaccionà amb indignació al suport europeu a la moció i digué que les relacions amb el bloc estan en perill i que Mèxic, aliat històric de l'Havana, negocià el vot a Ginebra a canvi del suport de Washington per aconseguir dirigir l'OEA.

Per la seva banda, Cuba presentà a la Comissió una moció que demanda una «investigació imparcial i independent» sobre la situació en què es troben els presoners a la base naval nord-americana de Guantánamo.

L'anunci el féu el canceller Felipe Pérez Roque a l'Havana hores després que el Govern de Fidel rebés un revés a la comissió, en ser aprovada la resolució dels EUA sobre els drets fonamentals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris