algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'ONU adopta una convenció per lluitar contra el terrorisme nuclear

És el primer instrument adoptat després dels atemptats de l'11-S

L'Assemblea general de les Nacions Unides va adoptar ahir per unanimitat una convenció internacional per a la repressió del terrorisme nuclear que dóna a la comunitat internacional un marc legal per combatre aquesta amenaça.

Després de set anys de negociacions i en un clima propici per l'adopció de nous instruments contra el terrorisme, el projecte d'aquesta convenció va ser adoptat l'1 d'abril en una comissió especial i ahir l'Assemblea general va fer el mateix per consens i sense arribar a votar-ho. Es tracta «del primer instrument legal internacional (...) adoptat per l'Assemblea general després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001», va recordar el representant de l'Índia, Nirupam Sen.

L'adopció «és un pas endavant vital en els esforços multilaterals per prevenir el terrorisme», va dir Fred Eckhard, portaveu del secretari general Kofi Annan, i «ajudarà a evitar que els grups terroristes tinguin accés a les armes més letals que la humanitat hagi conegut».

Es tracta de la tretzena convenció internacional sobre terrorisme adoptada per l'ONU, amb la particularitat, destacada pel representant rus Alexander Konuzin, que és «la primera vegada que una convenció sobre terrorisme es concentra en la prevenció i no és adoptada després de la realització d'un acte terrorista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris