cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Multitudinari funeral per Joan Pau II a l'esplanada de la catedral de Madrid

Els reis, Zapatero i altres membres de les institucions de l'Estat hi varen assistir

Representants de tots els poders de l'Estat, encapçalats pels reis d'Espanya, Joan Carles i Sofia, assistiren ahir al funeral en memòria del papa Joan Pau II organitzat a l'esplanada de la catedral de l'Almudena per l'arxidiòcesi de Madrid, en col·laboració amb la Conferència Episcopal Espanyola.

A més dels reis, que van acudir al costat dels prínceps Felip i Letícia; hi van ser el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero; els presidents del Congrés i del Senat, Manuel Marín i Francisco Javier Rojo, respectivament; la presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas; i el president del Consell general del Poder Judicial, Francisco José Hernando.

El funeral va començar a les 20.00 hores davant d'uns set mil fidels i capellans que van omplir la plaça de l'Armeria i els voltants de la catedral de l'Almudena. Molts dels capellans presents, segons fonts de l'Arxidiòcesi de Madrid, no van tenir l'oportunitat de desplaçar-se a Roma per retre el seu últim homenatge al difunt papa.

El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, va presidir la missa i en la seva homilia va destacar la «commoció espiritual» que ha viscut l'Església amb motiu de la mort del pontífex. Rouco va repassar episodis destacats de la vida i la trajectòria espiritual de Joan Pau II, com el «terrible atemptat terrorista» que va patir el 1981.

Igualment, va remarcar el seu «solemne testimoni» de la fe i es va fer ressò de les veus que ja aclamen Karol Wojtyla «com un sant». «És perquè han vist en el seu lliurament a l'Església i a la humanitat l'amor del bon pastor que, com Crist, ha donat la vida pel seu ramat», va subratllar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris