algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Derbez i Insulza empaten cinc vegades a 17 vots mentre l'OEA continua sense secretari general

L'OEA continuava ahir sense secretari general després que els dos candidats al càrrec, el mexicà Luis Ernesto Derbez i el xilè José Miguel Insulza, empataren cinc vegades a 17 vots.

Després del cinquè empat, el president de l'Assemblea Extraordinària de Cancellers de l'Organització d'Estats Americans (OEA), el ministre panameny Samuel Lewis Navarro, obrí un període de consultes per decidir quan es convoca la pròxima reunió per elegir el cap de l'organisme.

El canceller de Perú, Manuel Rodríguez Cuadros, que és ara un nou potencial aspirant al càrrec, assegurà ahir que es realitzaran consultes per estudiar la possibilitat de presentar noves candidatures.

Les dues darreres votacions es produïren després d'una sessió de consultes en privat que no varen aconseguir variar la intenció de cap dels sufragis de les altres tres votacions.

La situació pot endarrerir diverses setmanes l'elecció del nou secretari general de l'OEA, quan el 15 d'octubre de 2004 l'expresident costa-riqueny Miguel Àngel Rodríguez renuncià per corrupció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris