bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

L'assassinat de tres al·lots palestins fa perillar l'alto el foc al Pròxim Orient

La Jihad Islàmica assegura que manté la treva, però es guarda el dret de venjar-se d'Israel

79616

Un metge comprova que els al·lots palestins són morts.

L'Exèrcit israelià abaté tres joves palestins a Gaza en un atac les circumstàncies del qual no són clares. Després de l'incident, un assentament jueu fou atacat amb foc de morter. Un portaveu de la Jihad Islàmica anuncià que trenca l'alto el foc amb Israel, encara que un altre dels seus líders ha assegurat que l'organització manté la treva. Abans dels incidents d'ahir, només un palestí havia mort en combats amb Israel des de l'alto el foc del 17 de març.

Fonts palestines assenyalaren ahir que els joves morts tenen 14 i 15 anys. L'Exèrcit israelià diu que està investigant el que ha ocorregut. Fonts palestines informaren que l'agressió va tenir lloc a la frontera entre la franja de Gaza i Egipte, un territori controlat per l'Exèrcit israelià i sovint utilitzat pels palestins per al tràfic d'armes. Les víctimes han estat identificades com Ashraf Musa, Kamal Ganam i Hasan Abú Zeid.

Els soldats israelians destacats a la frontera obriren foc sobtadament contra una zona de la ciutat de Rafa, a l'extrem sud de la franja de Gaza, a prop de la frontera amb Egipte, informaren fonts locals, que asseguraren que els adolescents jugaven al futbol quan foren atacats.

Segons fonts militars israelianes, cinc palestins intentaven acostar-se a la frontera i quan tres d'ells començaren a córrer cap a un lloc militar israelià, foren abatuts després d'haver efectuat a l'aire trets d'advertència. Després de la mort dels joves, militants palestins dispararen almenys set bombes de morter contra un assentament jueu a Gaza. No s'informà que l'atac hagi provocat víctimes.

Mohammed al-Hindi Said, portaveu de la Jihad Islàmica, afirmà que aquesta facció encara respecta l'alto el foc amb Israel. Això no obstant, advertí que el grup es guardava el dret de venjar-se d'Israel pel tiroteig en el qual han mort els adolescents.

Poc abans, un activista de les Patrulles de Jerusalem, braç armat de la Jihad Islàmica, que es presentà com Abu Abdal·là, informà uns periodistes que la seva organització ja no se sentia compromesa amb l'alto el foc anunciat al Caire i expressà la seva intenció de venjar la mort dels tres joves palestins.

També un portaveu de Hamàs, Sami Abu Zohri, denuncià els trets de l'Exèrcit israelià, que qualificà de «violacions manifestes de l'alto el foc». Així mateix, assenyalà el dret del seu poble «i dels grups armats a respondre a aquesta agressió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris