algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

El Vaticà diu que la beatificació de Joan Pau II correspon al proper papa

Els cardenals decideixen suspendre els contactes amb la premsa

L'eventual beatificació del papa Joan Pau II, reclamada a crits divendres per desenes de milers de seguidors, serà «competència exclusiva del successor de Karol Wojtyla», explicà ahir el portaveu del Vaticà, l'espanyol Joaquín Navarro Valls, segons informà la televisió pública italiana, RAI.

Navarro Valls informà així mateix de la decisió del Col·legi de Cardenals de deixar de concedir entrevistes als mitjans de comunicació mentre comencen els preparatius per al conclave que elegirà el nou pontífex i que s'iniciarà dilluns 18 d'abril, a partir de les 16.30 hores.

Els cardenals consideren un «assumpte de responsabilitat» iniciar un període d'«intensa preparació» per al conclave que s'inicia el 18 d'abril, va expressar el portaveu del Vaticà Joaquín Navarro Valls, que presentà la mesura com una «petició» dels cardenals als mitjans perquè no els sol·licitin entrevistes i que informà que fou aprovada de forma unànime pels 130 cardenals presents. Aquesta «invitació», com digué Navarro, no ha d'interpretar-se com una «descortesia o desinterès» cap a la premsa, «als qui els cardenals agraeixen l'enorme interès amb què estan seguint aquest període».

En els últims dies, nombrosos cardenals concediren entrevistes, parlaren en ràdio i aparegueren en televisió, on no solament comentaren i feren balanç del llarg papat de Joan Pau II, sinó que també traçaren un perfil del papa que necessita l'Església per afrontar aquest tercer mil·lenni.

D'altre costat, ahir es féu a la basílica de Sant Pere del Vaticà la segona missa del novenari en sufragi de Joan Pau II. L'oficià el cardenal Francesco Marchisano, arxiprest de la Patriarcal Basílica de Sant Pere. El novenari conclourà el 16 d'abril, dos dies abans que comenci el conclave del qual sortirà el 265è successor de Pere.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris