algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Líders polítics acompanyen el papa

La delegació espanyola qualifica la cerimònia de «molt emocionant, brillant i molt ben organitzada»

Prop de 200 delegacions de tot el món, majoritàriament encapçalades per caps d'Estat o de Govern, així com els principals organismes internacionals assistiren ahir al Vaticà als funerals del papa Joan Pau II.

Segons les dades del Vaticà, a la missa pel sant pare participaren monarques regnants de deu països, 57 caps d'Estat, tres prínceps hereus, 17 caps de Govern, els líders de tres organitzacions internacionals i representants d'unes altres deu, tres esposes de caps d'Estat, vuit vicepresidents d'Estat, sis viceprimers ministres, quatre presidents de Parlaments, dotze ministres d'Afers Estrangers, altres tretze ministres i ambaixadors de 24 països.

En primer lloc se situaren els reis de famílies regnants -també per ordre alfabètic-, de manera que a la primera fila estaven els reis dels belgues, Alberto i Paola, al costat de la reina Margalida de Dinamarca i el príncep Enric. Al seu costat, s'ubicaren els reis d'Espanya, Joan Carles i Sofia, i a continuació Abdal·lah de Jordània i la reina Rània.

Després es col·locaren els caps d'Estat -el protocol va col·locar junts a França i Estats Units, però George W. Bush i Jacques Chirac no es varen seure junts, ho feren les seves respectives esposes, Laura i Bernardette- i a continuació les delegacions de cada Estat. El Vaticà féu, no obstant això, una excepció, i col·locà en primera fila, al costat dels reis, el president de la República italiana, Carlo Azeglio Ciampi, i el de la República de Polònia, Aleksander Kwasniewski.

La delegació espanyola en el funeral, formada pels reis Joan Carles i Sofia; pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero; pel ministre d'Assumptes Exteriors i de Cooperació, Miguel Àngel Moratinos; i pel president del PP i líder de l'oposició, Mariano Rajoy, comentà que la cerimònia havia estat «molt emocionant, brillant i molt ben organitzada», segons fonts de la Moncloa. El president del Govern no parlà de forma especial amb ningú, però saludà tots els caps i excaps d'Estat. Amb Bush no ho féu, perquè es trobava lluny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris