algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Nombroses autoritats acudiren a la Seu

Cap representant d'Esquerra Unida-Els Verds va fer acte de presència a la cerimònia solemne


Nombroses personalitats de diversos àmbits de la societat illenca, principalment de la política, la religió, l'exèrcit i el poder judicial, es varen reunir ahir al vespre a la Catedral de la Seu per retre el darrer homenatge al papa pelegrí, Joan Pau II, en un ambient d'austeritat i recolliment extrems, en el qual tots els assistents varen mantenir les formes i conteniren les seves emocions.

La cerimònia oficiada pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, va ser seguida en directe per les principals autoritats polítiques de les Illes Balears, menys pel president del Parlament, Pere Rotger, ja que aquest encapçalà l'expedició mallorquina que va anar als funerals de Roma.

El president del Govern, Jaume Matas, acompanyat de la seva esposa, Mayte Areal, es va col·locar al cap del primer banc. Just a l'altre costat de l'ala central de la Catedral de Palma, estava la màxima autoritat del Govern espanyol a l'Arxipèlag balear, el delegat Ramon Socías.

Antoni Terrassa, president del Tribunal Superior de Justícia de Balears, acudí a la cita en representació de la judicatura balear. Pel costat de l'Exèrcit es donaren cita Luis Peláez-Campomanes, comandant general de la Zona Militar de Balears; el seu número dos, Manuel Àngel Cumbreño, i els respectius caps dels diferents cossos militars.

El rector de la Universitat de les Illes Balears, Avel·lí Blasco; el nou cap superior del Cos Nacional de Policia de Balears, Elicio Àmez; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, acompanyada per tots els seus consellers; i una gran quantitat de representants d'altres partits també es congregaren per donar l'últim adéu al papa.

Per part municipal, va assistir la batlessa de Palma, Catalina Cirer, amb tot el seu equip de Govern; tots els regidors socialistes de Cort, excepte José Antonio Santos i Cristina Ferrer; i els dos regidors del PSM de la ciutat de Palma, Pere Muñoz i Maria Costa. Va destacar l'absència de representants d'Esquerra Unida-Els Verds de qualsevol de les institucions balears.

Nombrosos consellers del Govern de Matas acudiren en comissió ahir a la nit a la Seu, entre els quals es trobaven el d'Interior, José María Rodríguez; la de Presidència, Rosa Puig; el d'Educació i Cultura, Francesc Fio; i la d'Agricultura, Margalida Moner.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris