algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Roma es paralitza per al funeral

Milers de fidels s'amuntegaven encara ahir per visitar la capella ardent del pontífex

Roma, convertida en una ciutat blindada, s'organitzava ahir per fer front a l'allau de pelegrins que continuaven arribant a la ciutat per retre un darrer homenatge a Joan Pau II i garantir la seguretat dels 200 dirigents procedents de tot el món.

Milers de fidels s'amuntegaven encara dijous a la plaça de Sant Pere per visitar la capella ardent del papa més carismàtic de la història abans del tancament després que les autoritats bloquejassin la nit de dimecres els accessos per evitar que més persones s'unissin a una fila que per moments arribà a ser de 5 km de llarg.

Amb aquesta mesura, la zona que envolta el Vaticà es va fer de dia dijous menys congestionada que la vigília. «Això no té res a veure amb ahir», digué un policia davant una tanca en un dels accessos a la plaça. Durant tota la nit, centenars de voluntaris repartiren flassades, cafè i aigua als devots, deshidratats i exhaustos després de les 20 hores d'espera. Nombroses persones foren ateses per lipotímies, desmais i esgotament, però les autoritats insisteixen que la situació està controlada.

Les autoritats calculen que entre quatre i cinc milions de persones, entre ells un milió de compatriotes polonesos, hauran passat pel Vaticà per acomiadar-lo en el que podria superar en volum la peregrinació dels musulmans que es registra cada any a la Meca.

La capella ardent del papa tancà les seves portes ahir vespre per enllestir els preparatius del funeral, que es farà 12 hores després en presència també de 200 dignataris de tot el món.

El primer funeral d'un papa en més de 26 anys serà un dels més massius de la història, a més dels centenars de milions de persones que a tot el món podran seguir el seu desenvolupament a través de la televisió. Uns 3.500 periodistes estan acreditats per cobrir l'esdeveniment.

La cerimònia a l'aire lliure, que tindrà tres hores de durada, serà oficiada pel cardenal alemany Joseph Ratzinger davant la basílica de Sant Pere. A continuació Joan Pau II serà sepultat al terra sota una senzilla làpida a la cripta de la basílica de Sant Pere, al mateix lloc que va ocupar Joan XXIII fins a la seva beatificació el 2000. A partir d'aquell moment, l'atenció se centrarà gairebé exclusivament en la successió, que es decidirà en el Conclave l'inici del qual està previst el 18 d'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris