algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Un grup de mallorquins arribaren al port d'Òstia a bord d'un creuer

El president del Parlament, Pere Rotger, forma part dels viatgers


Tot és a punt a Roma per al comiat del papa. Quant als pelegrins de Valldemossa, ahir al matí, a fi de commemorar el 75 aniversari de la canonització de Santa Catalina Thomàs, assistiren a missa en l'església nacional espanyola de Santiago i Montserrat, construïda en part amb els diners que va aportar un mallorquí del segle XIV i en què estigué enterrat el rei Alfons XIII, fins el seu recent trasllat a l'Escorial, i en les cases del qual annexes, a partir del dilluns, s'allotjaran els cardenals espanyols que assisteixin al conclave.

Poc més o menys a aquella mateixa hora arribava a Roma, procedent del port d'Òstia, una altra delegació mallorquina, encapçalada pel president del Parlament, Pere Rotger, en què veièrem gent de l'esmentada localitat a més d'altres de Llubí, sa Pobla, Muro, Pòrtol, Felanitx i Montuïri. No arribaven a Roma aposta per assistir als funerals del papa, sinó que ho feien gaudint d'un creuer, a bord d'un transatlàtic, amb el qual recorren alguns ports de la Mediterrània, el preu del qual, segons ens contà la regidora inquera Mabel Cantarellas -preu costejat per cadascú, ens va aclarir- oscil·la entre els 600 i 700 euros, tot inclòs. Aquesta és una excursió programada, igual com la dels valldemossins per festejar l'aniversari de la canonització de la seva Beata, amb molts mesos d'antelació, quan ningú imaginava que la fi del papa pogués estar tan pròxima.

Pere Rotger, que en plenes ruïnes romanes va desplegar una pancarta amb la llegenda «Inca, la ciutat que tu vols», ens comentà que «és una sort per a nosaltres estar, encara que només sigui unes hores, en aquesta ciutat i en aquest moment». Amb ells ens tornàrem a trobar davant la Fontana de Trevi, on Pere Rotger llançà una moneda d'esquena a la font. No va voler revelar el desig que havia demanat. També la llançaren Mabel Cantarellas i Antoni Serra, president de s'Institut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris