algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Quatre hores d'espera

El temps d'espera per acomiadar-se del papa era de quatre hores per accedir uns segons a la basílica

56758

Els pelegrins varen fer coa per veure el papa jacent.

Milers de persones s'amuntegaven a la plaça de Sant Pere de Roma i als carrers veïns per donar el seu darrer adéu a Joan Pau II, exposat des de dilluns per als fidels davant de l'altar principal de la basílica. El temps mig d'espera estimat era de quatre hores, un temps que suportaven pacientment per desfilar ràpidament davant del pontífex.

Ahir es feia tot el possible per agilitar al màxim les multudinarias coes de fidels que volien acomiadar Joan Pau II. Cap persona no s'aturava. Només hi havia uns segons en els quals la gent aprofitava per senyar-se o fer-se una foto amb la càmera del mòbil. Malgrat tot, l'espera mitjana estimada era de quatre hores. La plaça i els seus voltants eren plens de gom a gom sense interrupció des de dilluns, quan es va traslladar el pontífex a la basílica de Sant Pere, davant el baldaquí de Bernini.

S'estimava que entraven al recinte devers 300 presonas per minut, cosa que equivalia a gairebé 20.000 per hora i devers 400.000 el dia. Des que dilluns es preparà un bagul amb les restes del papa, poc abans de les vuit del vespre, la basílica va romandre oberta ininterrompudament excepte unes hores de matinada per a tasques de neteja i manteniment.

La multitud era tal que el mateix portaveu vaticà, Joaquín Navarro-Valls va assegurar ahir que tothom que volgués tendria ocasió de donar el seu darrer adéu al papa abans de divendres, quan se celebraran els seus funeral i enterrament. Així, va dir que si fos necessari, el recinte no es tancaria en cap moment de la nit.

El temps al Vaticà a més no facilitava les coses. A la nit, molt fred, i de dia un sol intens. Les autoritats ja repartiren mantes de nit i durant la jornada es distribuïren botelles d'aigua per evitar la deshidratació. Es calculava que només dilluns se'n repartiren gratuïtament 250.000 litres.

Mentrestants, continuaven arribant els pelegrins de totes les parts del món. Enmig del fervor religiós, hi ha qui veu l'oportunitat per donar una empenta al negoci. Ja s'estaven començant a sentir les primeres veus crítiques pels preus abusius que es cobraven per alguns béns bàsics.

De fet, aquests dies, Roma és el centre d'atenció mundial perquè la mort del papa hi ha atret més gent, que s'uneix als interessats a descobrir i admirar els seus impressionants i històrics monuments. En els principals centres turístics de Roma s'hi adverteix la gran afluència de pelegrins i turistes, que assumeixen amdbós papers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris