algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Un conclave més modern i còmode

Els cardenals comptaran amb espais més amplis els dies que durin les votacions

El successor de Joan Pau II serà elegit en un conclave més modern i còmode, segons les noves normes previstes en la constitució apostòlica Universi Dominici gregis (1996) sobre la seu vacant, que preveuen l'abolició de la clausura total dels cardenals que participen i una nova residència a l'interior del Vaticà, segons comunicà ahir el mestre de les cerimònies pontifícies, monsenyor Piero Marini.

Les noves normes sobre l'elecció del nou pontífex redactades pel mateix Joan Pau II preveuen algunes novetats, com «espais més amplis» per als 117 cardenals que participaran en el conclave, encara que mantenen la mateixa rigidesa pel que fa a guardar secret.

Fins ara, els porprats electors durant tot el temps que durava el conclave només podien romandre a les seves habitacions o a la Capella Sixtina en el moment de les votacions. Amb la nova Constitució, la clausura s'acaba i els cardenals podran passejar per tot el recinte de l'Estat Vaticà, des de les diverses capelles, les sales de reunions o els mateixos jardins vaticans encara que no podran parlar amb ningú de l'exterior, llegir diaris, veure la televisió o telefonar, i per això seran sempre vigilats tant dins com fora dels palaus apostòlics.

«L'obertura dels espais s'ha realitzat per afavorir una major comoditat en la vida dels cardenals, ja que molts d'ells són grans», comentà el cardenal Marini, que ha afegit que «això farà molt més complicada la gestió del conclave», ja que abans els cardenals eren tancats a les seves habitacions amb clau i les finestres se segellaven, «per la qual cosa no hi havia possibilitat ni d'entrar-hi ni de sortir-ne. «Però tot això comportava tants problemes entre els cardenals, que havien de compartir habitacions per a cinc amb pocs banys», explicà Marini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris