nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Prop de 6.500 policies per garantir la seguretat dels fidels i caps d'Estat

Aquests se sumaran als efectius ja existents a la capital italiana

El Ministeri italià de l'Interior comunicà ahir que 6.430 unitats de les forces de l'ordre s'uniran a les ja disponibles a Roma per garantir la seguretat i el desenvolupament dels funerals per Joan Pau II, que tindran lloc divendres i als quals es preveu que assistiran dos milions de pelegrins i 200 caps d'Estat.

Del contingent esmentat, 5.000 unitats s'encarregaran de la gestió de l'ordre públic i de reforçar la vigilància de la capital, mentre que 1.430 especialistes, inclosos 800 motociclistes dels cossos de la Policia, carrabiners i Policia Financera, s'ocuparan de la protecció dels caps d'Estat i de Govern que divendres acudiran a Roma. No es descarta la possibilitat que les autoritats siguin trasllades a Sant Pere en helicòpter, atesos els problemes de trànsit a la ciutat.

El pla de seguretat comprèn la protecció d'objectius diplomàtics, institucionals i governamentals de Roma, com també la més estreta col·laboració amb la Protecció Civil, que s'encarrega de l'escorcoll dels pelegrins, i amb la Policia Municipal de Roma.

En qüestions d'acollida dels fidels, s'han previst tendes perquè hi puguin dormir i descansar, situades a l'Estadi Olímpic, al Flaminio i a l'àrea de Tor Vergata, que ja acollí el Jubileu dels Joves l'any 2000, com també els espais de dos palaus dels esports.

A l'àrea de Tor Vergata, igual que durant el Jubileu, s'hi està treballant per instal·lar la zona dedicada a la joventut, els papa boys, tan estimats per Joan Pau II i que s'espera que siguin nombrosos. També s'hi han creat diverses àrees d'aparcament per als qui arribin amb el seu vehicle personal o per als grups de pelegrins que vagin amb autobús, des de les quals partiran trens o autobusos o el metro, que els conduiran al Vaticà. Tots els carrers que arriben a la Plaça de Sant Pere han estat tallats al trànsit.

A més, s'han organitzat 166 trens especials des de diverses ciutats, com Milà, Venècia, Palerm, Reggio Calàbria, Torí o Gènova, com també dos autobusos especials des de les estacions principals d'autobús i metro. S'han potenciat tots els mitjans de transport de la capital.

Així mateix, s'han instal·lat a més 15 tendes que faran funcions d'infermeria i s'han mobilitzat 600 metges i fins a 200 ambulàncies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris