algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La gran demanda de vols a Roma dificulta el viatge d'illencs al Vaticà

Uns cent balears aconsegueixen anar-hi, però hi poden partir 2.000


La dificultat, per als particulars, de trobar places en els vols regulars que enllacen Madrid i Barcelona amb Roma, o de noliejar un vol xàrter, en el cas de les agències de viatges, està posant entrebancs al desig de milers de ciutadans de les Balears d'anar a la Ciutat Santa per dedicar-li un darrer adéu a Joan Pau II.

Les companyies aèries mallorquines i espanyoles i les agències de viatges ja havien venut ahir pràcticament tots els passatges que oferien la possibilitat d'arribar des de Palma al Vaticà aquesta setmana, com a molt tard divendres, quan s'espera que se celebrin els funerals. Tot i això, les aerolínies estudien fletar vols especials.

Des de Viatges Tramuntana, el seu director, Antoni Galmés, va informar a Diari de Balears que «la nostra idea era fletar un vol xàrter dijous per anar a Roma a les 7'00 hores del dematíi i tornar a les 22'00 hores del vespre però no trobam cap avió. Ja estic començant a oblidar-me d'aquesta possibilitat ja que si demà (per avui) no ho anunciam en premsa, no hi haurà temps material en un dia (dimecres) per vendre totes les places. No m'atreveesc». De la mateixa manera, el director de l'agència va descartar la possibilitat d'organitzar un viatge amb vaixell.

Tot i això, Galmés va assegurar que la demanda de places per viatjar a Roma s'ha disparat. «Hi ha molta gent interessada, sobretot capellans».

Tanmateix, segons el president de l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), Jaume Bauzà, entre 2.000 i 2.500 mallorquins podrien ser presents divendres a Roma en el funeral pel papa, gràcies a l'operatiu que les agències de viatges de l'illa estan tractant d'organitzar amb motiu de les exèquies.

No obstant això, Bauzà va advertir de la «gran dificultat» que du l'organització d'aquests trasllats.

De fet, l'opció més viable, donats els «problemes» per contractar places hoteleres i altres serveis a Roma, és l'organització d'un trajecte d'anada i tornada a la ciutat el mateix dia del funeral, va dir.

Per a això, les agències de viatges estan tractant d'organitzar vols xàrter directes a Roma, amb sortida des de Palma a primera hora el mateix dia de les honres fúnebres.

Malgrat les dificultats, més d'un centenar de persones ja tenen confirmat que aniran a Roma amb l'Ajuntament d'Inca, gràcies a un creuer, i amb S'Institut. Alguns hi anaven a celebrar l'aniversari de la beatificació de Catalina Thomàs i tenien prevista una audiència amb el papa.

Una altra de les opcions que estan oferint les agències de viatges de Balears és el trasllat a la península, per continuar des d'allà el viatge a Roma per terra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris