muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La plaça de Sant Pere s'omplí de llàgrimes

Més de cent mil fidels reberen la notícia al Vaticà i acomiadaren entre plors Joan Pau II

«El Sant Pare ha mort aquesta nit a les 21.37 hores en el seu apartament privat». Quan així ho anuncià Joaquín Navarro Valls, que fou durant 21 anys el portaveu del líder espiritual dels 1.100 milions de catòlics, la consternació envaí la plaça de Sant Pere i les mostres de dol es precipitaren. Un minut després, el cardenal italià Camillo Ruini, Vicari de Roma, s'encarregava de transmetre la trista notícia a les 100.000 persones que eren a la plaça de Sant Pere, moltes d'elles plorant i resant desconsolades sota les finestres de l'apartament del papa, que en aquest moment eren a les fosques.

El cardenal Angelo Sodano, secretari d'Estat del Vaticà, entonà el «De profundis» i els milers de fidels congregats provocaren una gran ovació. «Amb la mort de Joan Pau II es perd un troç de la nostra història», assegurà entre llàgrimes Domenico Carrante, un home de 63 anys, que s'havia desplaçat des de Nàpols per oferir el darrer adéu al pontífex.

Les mostres de dol se succeïen a la plaça de Sant Pere i es prodigaven els plors. Diferents grups de joves entonaven diversos càntics. Joan Pau II era mort i els fidels congregats volien encara donar-li el darrer adéu al pontífex.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris