muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Les campanes repiquen a tot el món, commocionat per la mort del sant pare

Des de Polònia, passant per Àfrica, el dolor uní tots els catòlics i creients d'altres confessions

La mort del papa Joan Pau II provocà una gran commoció a tot el món. Des de Polònia a Àsia, passant per Àfrica, l'emoció s'apoderà dels catòlics, una comunitat de més de mil milions d'homes i dones de tots els continents, però també entre creients d'altres confessions, afectats per la defunció de Joan Pau II. Ja sigui a les grans ciutats del planeta o en llocs de pelegrinatge com Fàtima (Portugal), Lourdes (França) o Czestochowa (Polònia), repicaren les campanes i hi hagué misses i pregàries.

De París a Nova Delhi, passant per Colonya (Alemanya), Moscou, Betlem, Bagdad, sense oblidar Nova York, Sydney, Nairobi o Abidjan, la llista és impressionant. La localitat natal del papa, Wadowice, visqué amb dolor i intensitat el decés. Els seus habitants s'agenollaren i ploraren en el moment que conegueren la notícia, poc després d'una missa a l'església que Karol Wojtyla freqüentava de nin.

Les campanes de les esglésies repicaren després de l'anunci del Vaticà, però moltes persones van trigar diversos minuts a assabentar-se'n. El reverend Jakub Gil es va apropar a l'altar de l'església quan conclogué el res i assegurà: «La seva vida ha conclòs. El nostre gran home del país ha mort», digué. En aquell moment, moltes persones s'agenollaren.

A Jerusalem, les campanes de les esglésies cristianes tocaren a mort després de l'anunci. Les campanes del convent de Sant Salvador, de l'hort de Getsemaní i del Cenacle «repiquen en memòria d'un home que ha lluitat amb tenacitat per Terra Santa», digué ahir el vicari custodial de Terra Santa, el franciscà espanyol Artemio Vítores.

A Fàtima, centenars de fidels que resaven a la capella de les aparicions del santuari marià de Fàtima, a Portugal, acolliren ahir sota la pluja i amb un dolorós silenci, tan sols interromput pel so de les campanes, la notícia de la mort del sant pare.

A Espanya, totes les ciutats es posaren de dol. A Madrid, centenars de persones es concentraren a la plaça Colón, portant espelmes, per pregar per la defunció de Joan Pau II i manifestar la seva tristesa i el seu dolor. El mateix succeïa en altres indrets de l'Estat espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris