muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Multitudinària missa a Roma

Més de 60.000 fidels es congregaren a la plaça del Vaticà per resar

Milers de persones, entre elles les màximes autoritats italianes, assistiren ahir a la missa concelebrada pel cardenal Camillo Ruini a la basílica de Sant Joan de Letran a Roma per demanar pel papa Joan Pau II, que es debat entre la vida i la mort al Vaticà.

«Joan Pau II està enfrontant la prova més difícil de la seva vida extraordinària i la viu amb íntima serenitat i confiança», assegurà en la breu homilia el cardenal Ruini, a qui el Vaticà ha encomanat el difícil encàrrec d'anunciar la mort del Summe Pontífex quan aquesta es produeixi. «Fa gairebé 27 anys que professam una gratitud immensa tant a Karol Wojtyla com a Déu que ens l'envià», afegí el porprat davant dels fidels.

Entre els assistents es trobaven el president de la República italiana, Carlo Azelio Ciampi; el cap del Govern, Silvio Berlusconi, altres membres de l'Executiu, parlamentaris i autoritats, així com nombroses comunitats religioses. La tristesa estava als rostres dels fidels que van acudir en massa a resar pel papa «que va marcar una època» en els seus gairebé 27 anys de pontificat.

La majoria dempeus en la grandiosa basílica estibada, però molts asseguts al terra capbaixos i amb llàgrimes als ulls demanaven per la vida de l'home que ha marcat la vida d'una generació de catòlics. «Sempre vaig pensar que anava a durar per sempre. No sé com serà amb una altra persona», comentà la veneçolana Corine, que amb els seus 16 anys no ha conegut un altre cap de l'Església Catòlica que Joan Pau II. «Qui vulgui que sigui, que sigui tan bo com ell», agrega emocionada.

L'italià Alberto, de 33 anys, que pràcticament tampoc ha conegut un altre papa, destaca sobretot la «força» del pontífex. «Quan no podia parlar, arribava amb els gests», amb referència a les dramàtiques aparicions que ha realitzat en les darreres setmanes, incapaç de parlar des que li van practicar una traqueotomia el 24 de febrer per pal·liar els seus problemes respiratoris.

Mentrestant, més de 60.000 persones es congregaren ahir a la plaça de Sant Pere per resar pel papa un rosari, que fou organitzat, segons dades de la Policia italiana. Els fidels resaren el rosari amb el vicari monsenyor Angelo Comastri i molt d'ells dirigien les seves oracions a les finestres de les habitacions papals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris