algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Jesús Murgui destaca el coratge del sant pare a les portes de la mort

Els fidels acompanyaren el bisbe en una homilia pel papa

Els fidels oraren ahir pel papa arreu del món, i Balears no en fou una excepció. El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, oficià ahir horabaixa, a la parròquia de Sant Miquel, una missa en què es resà especialment per Joan Pau II en les seves darreres hores i quan la seva situació era ja irreversible.

En la seva homilia, el bisbe recordà la gran figura històrica de Joan Pau II, al qui qualificà com «una figura irrepetible, a qui la història sense cap dubte recordarà com una peça fonamental del segle XX». Murgui rememorà que ell fou present a la plaça de Sant Pere el dia que Wojtila fou elegit cap de l'Església i que assistí a la primera missa que celebrà com a papa».

El bisbe de Mallorca assenyalà que en les darreres hores del papa «l'embargava un sentiment molt especial i fort, el mateix que se sent quan es perd un familiar molt proper, com si ens arrabassassin una part de nosaltres mateixos, ja que una persona molt nostra ens abandona». Per Murgui «l'exemple que està donant el papa en aquests darrers instants de la seva vida és de fortalesa, de fe i coratge davant la mort».

Entre els fidels que omplien anit l'església de Sant Miquel es notà a faltar la presència d'algun representant de la política mallorquina. Ompliren el temple ciutadans anònims, entre els quals molts de joves. De fet Karol Wojtila sempre ha estat una persona molt pròxima a la joventut en els seus viatges pastorals. A més entre els assistents a la pregària hi havia fidels de totes les nacionalitats.

Durant la jornada d'ahir, en què se succeïren les notícies sobre l'empitjorament de la salut de Karol Wojtila, totes les celebracions oficiades a les esglésies i parròquies de Mallorca dedicaren les seves oracions al papa. Els feligresos respongueren així a la crida feta el matí pel vicari general de la Diòcesi de Mallorca, Andreu Genovart, que va demanar «als fidels, a les parròquies i a les institucions de l'Església» que es recollissin». Tot i l'empitjorament de l'estat del pontífex, Genovart va subratllar durant el matí la voluntat del Bisbat mallorquí de mantenir l'«esperança» en un restabliment de Joan Pau II. Així mateix, va posar èmfasi en la necessitat d'obrar amb «prudència» i «no avançar esdeveniments», per a la qual cosa va recomanar esperar a les novetats sobre l'estat del pontífex que comuniqui el portaveu del Vaticà, Joaquín Navarro Valls.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris