algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Abbas promet castigar els palestins que dispararen contra la Muqata

Membres d'Al Aqsa protestaren per l'ordre de lliurar les armes

El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, va prometre ahir castigar els activistes armats que van provocar els disturbis al pati de la Mukata, la seu de l'Autoritat Palestina, dimecres a la nit.

Membres de les Brigades dels Màrtirs d'Al Aqsa, lligades en teoria al Fatah, el moviment d'Abbas, van protestar dimecres a la nit contra l'ordre d'evacuar la Muqata i de lliurar les seves armes i van tirar ràfegues d'armes automàtiques tant dins el recinte com als carrers, causant també danys en diversos comerços.

L'Autoritat Palestina, presidida per Abbas, va assegurar en un comunicat d'ahir que aquest grup pretenia «sabotejar i atemptar contra la seguretat». «L'Autoritat Palestina va prendre mesures urgents per restablir la seguretat, afrontar els desobedients i protegir els béns públics. S'han desplegat unitats per prevenir qualsevol futura agressió», afirmava Abbas en el comunicat.

Segons el text, Abbas va ordenar als serveis de seguretat «que reprimissin tota violació que pugui atemptar contra els ciutadans o els seus béns» i va donar instruccions als serveis corresponents per «indemnitzar» els palestins els béns dels quals van patir danys.

Les Brigades dels Màrtirs d'Al Aqsa nascudes després de l'inici de la Intifada el setembre del 2000 en realitat gaudeixen d'una gran autonomia. Israel exigeix des de fa diversos mesos l'evacuació de devers 50 activistes de les Brigades que s'havien refugiat al pati de la Mukata en l'època del dirigent difunt Iasser Arafat.

A manera de compromís, aquests activistes van ser traslladats dijous a locals de diferents serveis de la seguretat en Ramal·lah per als quals treballaran i on seran allotjats, segons una font de les forces de seguretat palestines. Aquest compromís va ser acceptat pels activistes després d'haver rebut a través de l'Autoritat la garantia d'Israel de no assetjar els locals dels serveis de seguretat per detenir-los, segons la mateixa font. «Aquests actes només serveixen als interessos d'aquells que no desitgen el bé del nostre poble. L'estat de dret ha de ser respectat i tots els que tenen peticions poden formular-les de manera apropiada», va declarar per la seva part el primer ministre palestí, Ahmad Qurei.

Un altre incident revelador del caos en la seguretat que viuen els territoris palestins es va produir dimecres a Tulkarén, al nord de Cisjordània quan palestins enfurits van cremar tres envelats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris