algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Mubarak obre el camí cap a unes eleccions plurals per setembre

La reforma permetrà que es presentin més candidats a la Presidència

El president egipci, Hosni Mubarak, afirmà ahir que el nou sistema de votació del president serà a través d'un sufragi directe i secret, i donarà la possibilitat a diversos partits de prendre part en les eleccions, indicà el líder egipci en anunciar la seva decisió que el Parlament esmeni la Llei electoral. Aquesta decisió té com a objectiu dur a terme el pròxim mes de setembre unes eleccions multipartidistes, les primeres des de l'enderrocament de la Monarquia el 1952.

«Aquest matí he demanat al Parlament i al Consell de la Shura que esmenin l'article 76 de la Constitució relacionat amb l'elecció del president per discutir i per suggerir l'esmena apropiada a la línia d'aquesta etapa de la història nacional», assegurà Mubarak en un discurs pronunciat a la Universitat de Menufia, 60 quilòmetres al nord del Caire.

«L'elecció del president es farà a través d'una votació directa i secreta», indicà Mubarak. A més, el president egipci anuncià que el nou sistema «atorgarà als partits polítics la possibilitat de participar en les eleccions presidencials i donarà garanties que més d'un candidat pugui ser elegit com a representant del poble».

«Si succeeix, aquesta serà la primera vegada en la història política d'Egipte que es produeix aquesta situació», indicà el president d'Egipte, el qual va destacar que aquesta persona ha «de ser capaç de suportar la responsabilitat de triomfar en les eleccions presidencials amb el suport parlamentari i popular».

Des que la revolució enderrocà la Monarquia egípcia el 1952, aquest país no ha covocat eleccions multipartidistes. Des de l'arribada de Mubarak al poder el 1981, l'elecció presidencial té lloc a través d'un referèndum en què els votants indiquen si accepten l'únic candidat, el president mateix. El Parlament i el Consell de la Shura es reuniran en una sessió d'emergència per discutir l'esmena de la Constitució ordenada ahir per Mubarak, segons informaren mitjans de comunicació d'aquest país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris