muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Powell critica el pla de postguerra que duen a terme els Estats Units a l'Iraq

Colin Powell, exsecretari d'Estat dels EUA, ha criticat el pla de postguerra a l'Iraq afirmant que, després de vèncer en el conflicte, s'haurien d'haver enviat més soldats per guanyar la pau. En una entrevista que publicà ahir The Daily Telegraph, Powell diu que la guerra «es resolgué d'una manera brillant» amb un nombre limitat de militars, però subratlla que s'haurien d'haver desplegat més tropes per a la «reconstrucció del país».

Segons l'antic cap de la diplomàcia dels Estats Units, hi havia «prou tropes per a la guerra, però no per a la pau i l'establiment de l'ordre». I així ho advertí al president dels EUA, George W. Bush: «La meva cautela -li digué- és que has d'entendre que allò més difícil vindrà després. La part militar serà fàcil. Aquest lloc -l'Iraq- és com una copa de vidre i el problema serà recollir-ne els trossos».

«La meva pròpia preferència hauria estat disposar de més forces després del conflicte», insisteix l'exsecretari d'Estat. D'acord amb eTelegraph, l'opinió de Powell contrasta amb la del secretari nord-americà de Defensa, Donald Rumsfeld que, després de la invasió de març del 2003, considerà que amb els 123.000 soldats mobilitzats n'hi havia prou per combatre la insurgència.

Tanmateix, els efectius dels Estats Units s'incrementaren fins a 150.000 abans de les eleccions presidencials del novembre passat als EUA, a fi de contenir l'escalada de la violència insurgent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris