algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El jurament del gabinet provisional palestí tanca la crisi oberta a l'ANP

Després d'una setmana Ahmed Qurea aconsegueix tancar l'Executiu

La crisi política en l'ANP ha arribat a la seva fi després de l'aprovació ahir del nou govern encapçalat per Ahmed Qurea (Abu Alà) i la cerimònia de jurament dels nous ministres, que estaran en funcions fins el mes de juliol.

Després de gairebé una setmana de crisi, Abu Alà va aconseguir finalment que 54 dels 85 diputats del Consell Legislatiu Palestí (Parlament) li donassin el seu vot de suport, mentre que altres dotze li ho van negar, quatre es van abstenir i la resta es va absentar.

El primer ministre palestí va dir després de la sessió parlamentària que la seva intenció és «portar endavant les reformes institucionals» que tots els palestins esperen, una missió en la qual treballarà amb el president Mahmud Abas (Abu Mazen).

El nou Govern consta de 24 ministres, 17 dels quals pertanyen al partit governamental Al-Fatah, quatre són independents, un del Partit del Poble (expartit comunista) i un altre del Fida (vinculat al capdavant Democràtic per a l'Alliberament de Palestina, FDLP).

«Un govern de joves i professionals», va dir Abu Alà sobre la composició del seu Executiu, que va haver d'alterar almenys en tres ocasions per satisfer les demandes dels diputats d'Al-Fatah, convertits en la seva guillotina política aquests últims dies. «Avui és un dia en què em sent orgullós de ser palestí. És un dia històric. La democràcia no és fàcil. Aquest és un dia en el qual els palestins han elegit la democràcia, la transparència i la responsabilitat», va manifestar Saeb Erekat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris