algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Bush saluda Zapatero amb «hola, què tal amic?» en castellà a la cimera de l'OTAN

El president d'EUA aconsegueix que els aliats participin en la missió d'entrenament a Iraq

80122

Bush i Zapatero se saludaren breument a l'inici de la cimera de l'OTAN.

«Hola, què tal, amic?». Amb aquesta frase, i en castellà, el president d'Estats Units, George W. Bush, saludà el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Ambdós mandataris se saludaren breument abans que començàs una cimera de l'OTAN que pot servir per llimar aspreses entre Madrid i Washington malgrat el fet que Zapatero i Bush no tinguin cap reunió prevista durant aquesta visita a Europa del president nord-americà.

Ambdós encaixaren la mà en to cordial en presència del primer ministre britànic, Tony Blair, encara que lluny de l'efusiva abraçada que Bush va fer al primer ministre italià, Silvio Berlusconi, poc abans que el secretari general de l'OTAN, Japp de Hoop Scheffer, prengués la paraula per començar la cimera entre l'Aliança Atlàntica i Ucraïna.

Bush també saludà el ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Àngel Moratinos, que es desplaçà a Brussel·les amb Zapatero Hores després, fou el president espanyol qui saludà Bush en la cimera que es dugué a terme a la UE. En acabar la sessió de fotos de família, Zapatero esperà uns instants i va estrènyer la mà del president nord-americà, que li va correspondre cordialment.

En la cimera de l'OTAN, el cap de l'Executiu espanyol va establir algunes complicitats amb el de Washington. Zapatero es va unir al mateix Bush i al president francès, Jacques Chirac, en la petició expressa a Síria per retirar els devers 14.000 soldats que té desplegats al Líban, tal com se li exigeix en la resolució 1.559 del Consell de Seguretat de l'ONU.

Sobre l'Iraq, Zapatero aprofità la Cimera de l'OTAN per anunciar que Espanya aportarà 400.000 euros al fons de l'Aliança Atlàntica per a la missió d'entrenament de les forces de seguretat iraquianes a Bagdad.

Passar pàgina
Aquest oferiment forma part de l'objectiu de passar pàgina i oblidar les tensions que la guerra a Iraq va causar entre Estats Units i Europa. El Govern va oferir a l'OTAN la base sevillana de Morón com a suport logístic per a la tramesa d'instructors o material al país àrab. Espanya rebrà a més uns 40 funcionaris iraquians en el marc de la missió aprovada per la Unió Europea.

Del seu costat, Bush destacà, en la seva compareixença de premsa al final de la cimera, la importància de la unanimitat dels 26 països de l'OTAN a l'hora de participar en la missió conjunta de formació de militars iraquians.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris