nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Sampaio obrirà les consultes per a la formació del Govern portuguès

Sócrates ha aconseguit la primera majoria absoluta dels socialistes

El president de Portugal, Jorge Sampaio, obrirà aquesta setmana les consultes polítiques per iniciar el procés que ha de culminar, a mitjan març, amb la investidura del socialista José Sócrates com a nou primer ministre.

Una font de la Presidència de la República va dir ahir que s'havia d'elaborar l'agenda per a la recepció del cap d'Estat als dirigents dels partits que van aconseguir representació al Parlament, després del qual nomenarà, per formar Govern, el líder del Partit Socialista.

Sócrates formarà el seu nou Executiu una vegada que acabi l'escrutini dels milers de vots dels emigrants, que conclourà el pròxim 2 de març, i afegirà quatre diputats més a l'arc parlamentari portuguès.

Després del recompte del vot dels portuguesos que viuen a l'estranger, el Secretariat Tècnic d'Assumptes per al Procés Electoral (STAPE) lliurarà, entre el 3 i el 4 de març, l'acta final de l'escrutini de les legislatives a la Comissió Nacional Electoral (CNE), que publicarà els resultats entre el 7 i l'11 de març.

Sócrates, després de la presa de possessió, disposarà de deu dies per presentar el seu programa de Govern a l'Assemblea de la República (Parlament unicameral), després de la consecució diumenge de la primera majoria absoluta del seu partit en la història de la democràcia portuguesa.

Després tindrà lloc la primera reunió del nou Parlament, que es podria fer el 7 de març, en una sessió per verificar els mandats dels 230 diputats, després de la qual Sampaio podrà designar Sócrates com a primer ministre. El futur primer ministre pot començar a exercir les seves funcions a mitjan març, tres mesos després que Sampaio decidís dissoldre convocar eleccions anticipades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris