algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Parlament italià prorroga el desplegament de les tropes a l'Iraq

La periodista segrestada implora en un vídeo que es retirin

El Parlament italià aprovà ahir la prolongació de la missió militar a l'Iraq, amb el vot a favor de la majoria conservadora i amb el pronunciament en contra de l'oposició de centreesquerra que lidera Romano Prodi.

La votació sobre el finançament d'aquesta missió fins al pròxim 30 de juny es dugué a terme mentre s'emetia per televisió un vídeo amb un clam desesperat de la periodista segrestada Giuliana Sgrena, en el qual demana la retirada del contingent de gairebé 3.000 soldats desplegat a Nasiriya, al sud de Bagdad.

La reportera, que hi arribà a final de gener per informar sobre les eleccions que tingueren lloc al país el 30 de gener, reitera entre sanglots i paraules desesperades que es pressioni el Govern italià perquè retiri el contingent militar de l'Iraq.

«Ajudau-me, ajudau-me, la meva vida depèn de vosaltres, pressionau el Govern perquè retiri les tropes», clama Giuliana, segrestada des de fa 13 dies, en el vídeo, en el qual se la veu atemorida i amb les mans juntes en actitud de súplica.

Asseguda davant d'un plafó blanc amb la inscripció en àrab «Mujahidins sense fronteres» i vestida amb una casaca verda, la periodista es dirigeix entre sanglots al seu company sentimental, Pier Scolari, perquè mostri les seves fotos de dones i d'infants realitzades a l'Iraq amb l'objectiu de provar de manera documental el compromís amb la seva població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris