muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

El Parlament israelià aprova el pla de retirada de la franja de Gaza

El primer ministre israelià, Ariel Sharon, obtingué ahir el suport del Parlament per a l'aplicació del seu pla de retirada de la franja de Gaza, que començarà per juliol i durarà dotze setmanes.

El Parlament israelià aprovà per 59 vots a favor, 40 en contra i 5 abstencions, la llei per a la indemnització dels colons que hauran d'abandonar els assentaments israelians a la franja.

La Llei autoritza el Govern de Sharon a pagar compensacions als 8.000 colons que hauran d'abandonar els vint-i-un nuclis de Gaza i quatre del nord de Cisjordània i serà ratificada diumenge pel Consell de Ministres.

El pressupost que el Govern israelià ha disposat per a les indemnitzacions dels colons supera els 4.000 milions de shèkels, devers 705 milions d'euros.

Segons els analistes, cada família d'afectats rebrà una mitjana d'1'7 milions, devers 300.000 euros, perquè puguin refer la seva vida.

La normativa coneguda amb el nom de Llei d'evacuació i compensació» passà pel ple del Parlament -Knesset- després de llargues sessions de debat que començaren dimecres i conclogueren ahir amb la votació de centenars de propostes d'esmenes i recursos presentats per l'oposició.

En total, l'oposició dretana ha obligat Sharon a votar per separat 185 articles del projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris