muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'Hamàs anuncia que respectarà la treva acordada per Sharon i Abbas

El grup armat ho decideix després de reunir-se amb el president palestí

El Moviment de la Resistència Islàmica (Hamàs) declarà que respectarà l'alto el foc acordat entre l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) i Israel, després que dirigents del grup s'entrevistassin anit amb el president palestí Mahmud Abas. La facció radical palestina acordà respectar l'alto el foc que de facto regeix als territoris palestins i Israel des de fa més de dues setmanes, després d'una reunió a Gaza amb el president Mahmud Abbas (Abu Mazen).

El portaveu del grup islàmic a Gaza, Sami Abu Zuhri, digué que la reunió entre els membres d'Hamàs i Abbas fou constructiva i que en ella foren exposats tots els assumptes i explicacions sobre el debatut entre Israel i l'ANP a la cimera de Sharm el Sheikh. El president palestí acordà el passat dimarts amb el primer ministre israelià, Ariel Sharon, una cessació de les hostilitats i de qualsevol tipus de violència en qualsevol lloc.

«Abu Mazen ens va explicar tots els compromisos que el Govern israelià ha ofert als palestins i els termes de la cessació del foc», esmentà Abu Zuhri. El portaveu d'Hamàs declarà que el president palestí afirmà que «Israel aquesta vegada és seriós i real en els seus compromisos». «Prometérem a Abú Mazen estudiar totes les qüestions amb els alts dirigents del grup fora dels territoris», digué i afegí que, mentrestant, «el moviment a Cisjordània i Gaza s'ha compromès a respectar la treva fins que els nostres líders prenguin una decisió final».

El passat dijous militants d'Hamàs llançaren més de 40 projectils de morter i coets rudimentaris contra assentaments jueus del sud de Gaza en resposta a la mort d'un palestí a les mans de l'Exèrcit israelià, el que posà en entredit l'acord d'alto el foc assolit dimarts entre Abbas i Sharon. Davant de la pregunta de si Hamàs continuarà amb els seus atacs contra colònies jueves, Abu Zuhri afirmà que «deixam la resposta a les mans dels israelians; si les tropes es comprometen amb la cessació del foc i no bombardegen Gaza o Cisjordània ni assassinen cap palestí llavors no atacarem».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris