muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Els EUA rebutgen l'oferta de Corea del Nord de converses bilaterals

Insistí que Pyongyang ha de tornar a la negociació multilaterals

Corea del Nord ha exigit converses bilaterals amb Estats Units sobre el seu programa d'armes nuclears, però Washington rebutjà ahir la demanda i insistí que Pyongyang ha de tornar a les negociacions multilaterals. «Hi ha moltes oportunitats perquè Corea del Nord parli directament amb nosaltres en el context de converses on hi hagi sis parts involucrades», digué el portaveu de la Casa Blanca, Scott McClellan. Corea del Nord anuncià dijous que havia obtingut armes nuclears per enfortir el seu sistema de defensa davant de l'hostilitat d'Estats Units i la política de la Casa Blanca de cercar «un canvi de règim». Així mateix, afirmà que no tornaria a les converses multilaterals.

Un diplomàtic nord-coreà a les Nacions Unides digué en una entrevista divulgada divendres: «Si Estats Units desitja conversar amb nosaltres directament, veuríem això com un signe de canvi en la política d'hostilitat dels EUA cap a Corea del Nord». McClellan insistí que el president dels Estats Units, George W. Bush, es mantindrà al format de negociacions en el qual tant Estats Units, com Xina, Corea del Sud, Japó i Rússia s'asseuran a conversar amb Corea del Nord. Els sis països s'han reunit tres vegades des d'agost del 2003, però les negociacions s'han estancat.

Moltes nacions del món han instat Corea del Nord a tornar a les converses multilaterals per posar fi al seu programa nuclear, després que Pyongyang declaràs que tenia armes atòmiques i abandonàs les negociacions sobre desarmament. «Tots els veïns de Corea del Nord a la regió reconeixen que això és un problema regional i que requereix d'un enfocament multilateral per resoldre-ho», va dir McClellan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris